Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2009 13:08 - Наградите “Стела”
Автор: bogypl Категория: Забавление   
Прочетен: 1463 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.06.2009 07:46


Нека ви представя победителите от годишните награди “Стела”. Наградите Стела са кръстени на 81 годишната Стела Либек от Ню Мексико, която разляла върху себе си чаша горещо кафе и успешно осъдила Макдоналдс. Този случай вдъхновил наградите Стела, които са за най-несериозните и абсурдни, но успешни дела в САЩ. Ето и тазгодишните победители :

7′мо Място: Катлин Робъртсън от Остин, Тексас получава $80,000 от несравнимите съдебни заседатели, за това, че си е счупила крака докато е тичала да хване пеленаче, което бягало из магазин за мебели. Собствениците на магазина с право били изненадани от решението, особено като се има в предвид, че невъзпитаното пеленаче било сина на Г-жа Робъртсън.

6′то Място: 19 годишният Карл Трюман от Лос Анджелис спечелил $74,000 и медицински разходи след като съседът прегазил ръката му с Хонда Акорд. Очевидно Г-н Трюман не успял да забележи, че има някой зад волана на колата, когато се опитал да открадне тасовете на съседа си.

5′то Място: Терънс Диксън от Бристол, Пенсилвания, се опитвал да напусне къщата, която обрал, през гаража. Той не успял да отвори вратата на гаража, защото автоматичния механизъм не работел. Също така не успял да се върне в къщата, защото вратата свързваща къщата и гаража се заключила когато я затворил. Семейството било на почивка и г-н Диксън се оказал заключен в гаража осем дни. Той преживял с каса Пепси, която намерил и чувал сушена кучешка храна. Съдил семейството, твърдейки, че ситуацията му причинила огромно душевно страдание. Съдебните заседатели се съгласили на $500,000 обезщетение.

4′то Място: Джери Уилямс от Литъл Рок, Арканзас получил $14,500 и медицински разходи след като бил нахапан по задника от кучето на съседа си (порода бигъл). Кучето било на синджир в оградения двор на стопанина си. Обезщетението било по-малко от поисканото, тъй като съдебните заседатели почувствали, че кучето може да е било провокирано с времето от г-н Уилямс, който прескачал оградата и стрелял по кучето с пистолет с топчета.

3′то Място: На ресторант от Филаделфия било присъдено да плати на Амбър Карсън от Ланкастър, Пенсилвания $113,500 след като тя се подхлъзнала на безалкохолно и си счупила опашната кост. Напитката била на пода защото г-жа Карсън я хвърлила по приятеля си 30 секунди по-рано по време на спор.

2′ро Място: Кара Уолтън от Клеймонт, Делауеър, успешно осъдила собственика на нощен клуб в съседен град, когато паднала от прозореца на тоалетната на пода и си счупила 2 предни зъба. Това се случило докато г-жа Уолтън се опитвала да се промъкне в дамската тоалетна без да плати таксата от $3.50. Печели $12,000 и зъбните разходи.

1′во Място: Тазгодишния победител в надпреварата е Г-жa Мерв Гразински от Оклахома. Г-жа Гразински си купила чисто нова 32 футова каравана Winnebago. На първото си прибиране към къщи (от футболен мач), поела по магистралата, нагласила круиз контрола на 70 мили в час и спокойно станала от шофьорското място и отишла да си направи сандвич. Естествено караваната излязла от платното, катастрофирала и се обърнала. Г-жа Гразински осъдила Winnebago за това, че не са я предупредили в упътването, че не може да прави така. Съдебните заседатели и присъдили $1,750,000 плюс нова каравана. А компанията променила ръководствата, заради този случай, просто в случай, че има и други такива малоумници.

от http://smqh.info



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене