Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2007 20:26 - Бизнес поуки
Автор: bogypl Категория: Забавление   
Прочетен: 612 Коментари: 0 Гласове:
0



Една лястовичка летяла на юг, но студът я застигнал и премръзнала до смърт, тя паднала в широко поле. През полето минала крава и се изсрала върху птичката. Изпражнението стоплило лястовичката, тя се съвзела и радостно започнала да чурулика... Минаваща наблизо котка чула чуруликането и следвайки звука, извадила птичката от кравешкото лайно и я изяла.
Бизнес поуки:1. Не всеки, който те засипва с лайна е твой враг.2. Не всеки, който те вади от лайната е твой приятел.3. Когато си затънал в лайна до гуша, не вдигай много шум!

Търговският представител, деловодителката и управителят на фирма отиват да обядват заедно. По пътя намират старинна маслена лампа. Разтриват я и отвътре се появява един Джин.- Ще изпълня по едно желание на всеки от вас - казва той.- Първо аз! Първо аз! - скача деловодителката. Искам да бъда на Бахамите, да карам джет, без да се интересувам от нищо.Пуф! И изчезнала. - Сега аз! Сега аз! - крещи търговският представител. Искам да бъда в Хавай, да разпускам на плажа с личен масажист, безкраен запас от коктейли и любовта на моят живот.Пуф! И той изчезнал.- Твой ред е - казал Джинът на управителя. - Искам тези двамата обратно на работните места след края на обедната почивка - отговорил той.
Бизнес поука:Винаги оставяйте първата дума на шефа!

Гарванът седял по цял ден на дървото, без да прави нищо. Заекът го попитал:- Мога ли и аз, като теб, да седна и да не правя нищо по цял ден?- Разбира се, защо не - отговорил гарванът.И така, седнал заекът на земята и си почивал. Унесъл се, една лисица изскочила от храстите и го изяла.
Бизнес поука:За да седите без да правите нищо, трябва да сте на много висока позиция.

Пуякът разговарял с бика:- Как ми се иска да полетя и да кацна на това дърво - въздишал той, но не ми достига енергия, за да махам толкова силно с крила.- Защо не клъвнеш малко от фекалиите ми - предложил бикът. Те са силно енергийни и хранителни.Пуякът се надвесил над една от неговите купчинки и не след дълго открил, че бикът е прав - вече имал енергия и успял да достигне най-долният клон на дървото.На следващия ден, след като си похапнал още от чудодейната смес, той кацнал на по-горния клон.Най-сетне, няколко дни по-късно, пуякът гордо се перчил и вдигал врява от върха на дървото. Не след дълго бил забелязан от фермера, който го свалил с един изстрел на пушката си.
Бизнес поука:Лайняните номера могат да ви изведат на върха, но не и да ви помогнат да се задържите там.

Когато тялото било създадено, всички части от него искали да бъдат Шефа.
Мозъкът казал:- Аз трябва да бъда шеф, защото контролирам всички функции на тялото.Краката казали:- Ние трябва да бъдем шефове, защото ние пренасяме мозъка наоколо, където поиска.Ръцете казали:- Ние трябва да сме шефове, защото ние вършим всичката работа и печелим пари.И така после било сърцето, белия дроб, очите, докато накрая и задника поискал да бъде шеф. Всички части започнали да се смеят на идеята.Тогава задникът се блокирал и отказал да работи. След известно време очите започнали да се затварят, ръцете се парализирали, краката изтръпнали, сърцето и белия дроб изпаднали в паника, а мозъкът изпаднал в треска. В края на краищата всички решили, че задникът трябва да бъде шеф и нещата преминали. Всички части си вършели своята работа, докато Шефът само си седял и изхвърлял навън боклуците (лайната).
Бизнес поука:Не е нужно да си мозък, за да бъдеш шеф - всеки задник може да бъде.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене